Thailand opent Grand Palace weer voor bezoekers

Vorsten

2020-06-08 20:37:03

Het Grand Palace en de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, de topattracties van de Thaise hoofdstad Bangkok, zijn maandag na twee maanden sluiting vanwege de coronacrisis weer opengegaan voor het publiek. Het handvol bezoekers dat zich meldde had het paleisterrein en de tempel voor zich alleen.

Dat is uitzonderlijk, want meestal is het schouder aan schouder aanschuiven. Maar toeristen zijn er op dit moment niet of nauwelijks. Vanwege de coronacrisis is Thailand tot minstens 1 juli nog gesloten voor buitenlandse bezoekers.

Het bijna 220.000 vierkante meter grote en ommuurde paleiscomplex bestaat uit tientallen gebouwen, waaronder het koninklijk paleis zelf, waar koning Vajiralongkorn zichzelf vorig jaar kroonde. Het Grand Palace is in gebruik sinds 1782 toen de eerste koning uit de huidige dynastie de hoofdstad van het toenmalige Siam naar deze plek verplaatste.

Aanvankelijk waren regering en hofhouding ook op het terrein gehuisvest, maar naarmate het staatsapparaat uitdijde, werden elders in de almaar groeiende hoofdstad gebouwen betrokken. De in 1946 aangetreden koning Bhumibol voelde zich niet thuis in het Grand Palace en betrok in plaats daarvan de koninklijke villa Chittralada.

Zijn zoon en opvolger koning Vajiralongkorn verblijft de enkele weken dat hij in Thailand is, in de residentie Amphorn Sathan. Daar kan hij in de tuin, zoals luchtopnames hebben uitgewezen, ook een verzameling vliegtuigen kwijt.


Meer Thailand

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt