Thailand plant bomen voor koning Vajiralongkorn

Vorsten

27-07-2020 14:57:31

In Thailand zijn maandag duizenden bomen planten geplant ter ere van de 68e verjaardag van koning Vajiraloningkorn op 28 juli. De Thaise premier generaal Prayut Chan-o-cha ging de natie daarin voor in het nationaal park Namtok Chet Si, in het noorden van Thailand nabij Chiang Mai. Herbebossing zal leiden tot meer banen en harmonie onder de Thai, aldus de premier die de in Duitsland wonende koning zijn beste wensen aanbood.

De generaal had voor de gelegenheid een geel shirt aangetrokken. Geel is de kleur van de dag van de week waarop de koning in 1952 werd geboren. Het was de bedoeling in recordtijd in zes noordelijke provincies maar liefst 162 hectare bos te planten, liefst voor de verjaardag van de koning op dinsdag. Ook in andere delen van Thailand werden bomen geplant.

Prayut drong er bij de Thai op aan om aandacht te besteden aan het beschermen van bossen tegen brand en merkte op dat burgers 58 verschillende soorten commerciële planten op hun land moeten planten om hen toekomstige inkomsten te verschaffen.

De koning zal naar verwachting zijn verjaardag – een nationale feestdag – niet in Thailand meevieren. Pas in augustus is de verwachting komt hij vanuit Beieren even overwippen voor de verjaardag van koningin-moeder Sirikit.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.