Thais koningspaar begroet publiek in stromende regen

Vorsten

13-10-2020 19:18:18

Het Thaise koningspaar heeft zich dinsdagavond laten bejubelen na een bezoek aan de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha in Bangkok. Koning Vajiralongkorn en koningin Suthida waren daar samen met andere leden van de koninklijke familie en de koninklijke bijvrouw ‘Koi’ om eer te betonen aan de op 13 oktober 2016 overleden koning Bhumibol.

Na de plechtigheid gingen koning en koningin, met in hun kielzog drie van de zeven kinderen van Vajiralongkorn, naar buiten om het publiek te begroeten dat daar al enkele uren in de stromende regen had zitten wachten. Letterlijk, want in Thailand mag het publiek niet langs de kant staan, maar moet uit respect worden geknield of gezeten. Van afstand houden of mondkapjes dragen was geen sprake. Het koningspaar, dat de afgelopen maanden in Europa heeft gewoond, heeft na terugkeer in Bangkok afgelopen zaterdag ook geen quarantaine aangehouden.

Het koninklijk gezelschap was aan het einde van middag aangekomen bij het Grand Palace, waar de tempel met daarin een standbeeld van koning Bhumibol deel van uitmaakt. Langs de route, ter hoogte van het monument voor de democratie, had politie demonstranten die daar bivakkeerden hardhandig weggehaald zodat de koning hen niet hoefde te zien. Voor woensdag is bij het monument een grote protestactie aangekondigd en dan moet de koninklijke stoet er weer langs, terwijl er ook tegendemonstraties zijn gepland.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.