Thais koningspaar gaat weer even naar Thailand

Vorsten

03-07-2020 20:03:36

Thailand krijgt naar verwachting maandag voor het eerst sinds 6 april weer koninklijk bezoek. Koning Vajiralongkorn, die dit jaar pas vier dagen in eigen land is geweest, komt dan even naar Bangkok om ceremonieel de kleding te wisselen van het beeld van de smaragden Boeddha in Wat Phra Kaew, de tempel op het terrein van het Grand Palace.

De kleding van het voor de Thai heilige beeld wordt drie keer per jaar verwisseld: voor de zomer, het regenseizoen en de winter. Maandag begint volgens de Thaise maankalender de achtste maand en daarmee het regenseizoen. Voor elk van de seizoenen is er specifieke gouden kleding, die door de koning persoonlijk wordt gewisseld. In maart voorzag Vajiralongkorn het beeld van de zomerkleding.

De laatste keer dat de in Beieren wonende koning naar Bangkok reisde, was voor de viering van de dag van de monarchie. Hij bleef toen samen met zijn echtgenote koningin Suthida nauwelijks 19 uur in Thailand: hij arriveerde vroeg in de morgen en vloog in de volgende nacht weer terug. Zo’n zelfde scenario wordt door waarnemers ook dit keer verwacht.

Thai Airways stuurt zondag een vliegtuig naar Zürich – de koningin woont in tegenstelling tot haar man in Zwitserland – om het koningspaar op te halen. Daarna gaan ze samen naar Bangkok, om aan het einde van de dag, wanneer alle plechtigheden achter de rug zijn, weer te vertrekken.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.