Thais koningspaar gezien bij aankomst in Zürich

Vorsten

13-08-2020 12:38:25

Beelden van de webcam van het vliegveld Kloten in Zürich toonden donderdagmorgen de aankomst van koning Vajiralongkorn, koningin Suthida en prins Dipangkorn. De drie stapten in een gereedstaande auto, waarbij opviel dat de koning zijn nette kostuum had verwisseld voor een haltertop.

Koning Vajiralongkorn verblijft dit hele jaar al in een luxehotel in Garmisch-Partenkirchen in Beieren. Zijn 15-jarige zoon uit zijn derde huwelijk woont ook in Duitsland, maar dan in één van de villa’s van zijn vader. Koningin Suthida, de vierde vrouw van Vajiralongkorn, heeft een hotel in Zwitserland als woonstek.

Haar man komt af en toe op bezoek en haalt haar in Zürich op wanneer er verplichtingen zijn in Thailand, zoals woensdag het geval was met de viering van de verjaardag van koningin-moeder Sirikit en de eedaflegging van nieuwe ministers. Het was pas de zesde keer dat het koningspaar dit jaar in Thailand was en het verblijf duurde minder dan 24 uur.

De vluchten naar Thailand worden bij voorkeur gemaakt vanuit Zwitserland omdat daar het komen en gaan van het koninklijk gezelschap beter kan worden afgeschermd. Koning Vajiralongkorn zal dan ook zeer ontstemd zijn over het feit dat er dit keer wel beeldmateriaal is van zijn aankomst, zeker aangezien hij weer schaars gekleed was. Eerder dit jaar werd op verzoek van de Thaise beveiling een Duitse fotograaf gearresteerd toen hij op Kloten opnamen probeerde te maken van de koning.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord