Thais koningspaar weer even in Thailand

Vorsten

2020-07-06 11:55:35

De Thaise koning Vajiralongkorn is maandagmorgen in alle vroegte samen met zijn echtgenote koningin Suthida aangekomen in Bangkok. Het paar was met een speciale vlucht van Thai Airways opgehaald in Zürich, waar de koning eerder in de week al vanuit München heen was gevlogen. Vajiralongkorn woont namelijk in Garmisch-Partenkirchen in Beieren en zijn vrouw verblijft in Zwitserland.

De koning is dit jaar pas voor de vijfde keer in Thailand en zijn eerdere bezoeken bleven beperkt tot minder dan 24 uur. Vajiralongkorn moet maandag in de tempel van de smaragdgroene Boeddha de kleding van het heilige Boeddhabeeld wisselen. Ook staan er ontmoetingen met premier generaal Prayut Chan-o-cha en legerleider Apirat Kongsompong op de agenda. Volgens de uitgelekte planning vliegt het koningspaar in de nacht van maandag op dinsdag weer terug naar Zürich.

Vajiralongkorn liet zondag nog zijn dochter Bajrakitiyabha offeranden brengen in dezelfde tempel ter ere van het boeddhistische feest Asaha Bucha, waarop wordt herdacht dat Boeddha op die dag zijn eerste preek heeft gehouden. Ook Vajiralongkorns oudste zus Ubolratana bezocht zondag een tempel, zo deelde ze uitgebreid op sociale media.


Meer Thailand

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.