Thais koningspaar wijdt nieuwe metroverbinding in

Vorsten

14-11-2020 20:38:49

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft zaterdag samen met zijn vrouw, koningin Suthida, de officiële opening van een nieuwe metroverbinding bijgewoond. Op Instagram zijn foto’s van het aansluitende koninklijke eerste ritje geplaatst.

De nieuwe metrolijn voert de zogenoemde Blue Line-trein van het Sanam Chai-station naar het Lak Song-station in Bangkok. Te zien is hoe Vajiralongkorn en Suthida over een rode loper door een van de nieuwe poortjes van het metrostation lopen. Buiten het station hadden duizenden Thaise koningsgezinden zich verzameld om hun steun aan Vajiralongkorn te betuigen. De afgelopen tijd hadden demonstranten op straat opgeroepen tot een hervorming van de monarchie.

Het echtpaar maakte – onder toeziend oog van de hofhouding – een ritje over het nieuwe traject. Ze namen daarvoor plaats op de bankjes grenzend aan het gangpad van de metro. Opvallend was wel dat de koning en koningin voor de gelegenheid een kussentje op hun stoeltje gelegd kregen en dus niet met hun achtersten op het harde plastic hoefden te gaan zitten. De aanwezige hofhouding zat op gepaste afstand geknield in het gangpad.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord