Thaise koning geeft bijvrouw al haar titels terug

Vorsten

02-09-2020 12:39:18

Sineenat ‘Koi’ Wongvajirapakdi heeft bijna een jaar nadat ze haar complete status in Thailand was kwijtgeraakt al haar adellijke en militaire titels weer terug. De Thaise koning Vajiralongkorn heeft een koninklijk bevel uitgevaardigd om deze in ere te herstellen. Volgens Thaise media is haar staat van dienst weer onberispelijk en is het alsof er nooit iets is gebeurd.

In oktober, een paar maanden nadat ze was aangesteld als ‘koninklijke gemalin’ van de koning, verloor Sineenat haar titels. Vajiralongkorn trok deze in vanwege “ongehoorzaamheid aan de koning en koningin”. Ze was als bijvrouw te ambitieus geweest en had zich misdragen.

De koning had haar vervolgens laten opsluiten maar blijkbaar kon hij haar toch niet vergeten. Afgelopen week werd al duidelijk dat Sineenat was vrijgelaten en door Vajiralongkorn op het vliegtuig naar München was gezet. Daar kwam de koning, die grotendeels in Duitsland woont, haar hoogstpersoonlijk ophalen.

Sineenat Wongvajirapakdi werd vorig jaar zomer voorgesteld als de officiële bijvrouw van de koning, twee maanden nadat hij voor de vierde keer een huwelijk was aangegaan. Zijn echtgenote koningin Suthida (42) woont niet in Beieren maar verblijft op afstand in Zwitserland.

Meer Thailand