Thaise koning haalt achterstand in en beëdigt minister

Vorsten

12-10-2020 15:09:15

Koning Vajiralongkorn heeft maandag, de derde dag van zijn bezoek aan Thailand, enige achterstand weggewerkt bij de uitvoering van zijn taken als staatshoofd. In het koninklijk paleis in Bangkok ontving hij premier generaal Prayut Chan-o-cha.

Die stelde hem de nieuwe minister van financiën voor, Arkom Termpittayapaisith. Deze kon daarna de eed afleggen. De voormalige minister van transport was eerder deze maand aangetreden op Financiën, als opvolger van minister Pridi Daochai die op 1 september aftrad. Hij had de post toen pas twintig dagen bekleed.

Omdat koning Vajiralongkorn in het buitenland woont, kunnen nieuwe ministers niet meteen bij hun aantreden worden beëdigd. Er moet worden gewacht tot de koning even overkomt uit Duitsland. Bij zijn vorige bezoek in september beëdigde Vajiralongkorn in één keer ook achttien nieuwe ambassadeurs. Die hadden ook hun werkzaamheden nog niet kunnen beginnen.

Vajiralongkorn arriveerde zaterdagmorgen in Bangkok, samen met zijn echtgenote, bijvrouw en deel van zijn harem. Dit omdat hij deze keer wat langer in Thailand blijft dan de gebruikelijke 20 uur. Het is het einde van de boeddhistische vastenmaand en dan worden niet alleen geschenken gegeven aan monniken maar door rijke Thai ook aan het koningshuis, en die gelegenheid wilde de koning naar verluidt niet missen.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.