Thaise koning met bijvrouw naar gevangenis waar zij vast zat

Vorsten

10-01-2021 16:42:04

Koning Vajiralongkorn heeft voor een verrassing gezorgd door in een documentaire te verschijnen met zijn bijvrouw Sineenat waarin beiden zijn te zien bij vrijwilligerswerk in de vrouwengevangenis Lat Yao, onderdeel van de Klong Prem centrale gevangenis.

Het koninklijke vrijwilligerswerk is opmerkelijk. Niet alleen omdat de koning zich voor het eerst in zijn leven liet filmen met een bezem in zijn hand, maar meer omdat zijn ‘nobele gezellin’ zelf amper vier maanden geleden in deze gevangenis opgesloten zat.

Sineenat (35) werd in de zomer van 2019, kort na de kroning en het vierde huwelijk van de koning, aan de wereld voorgesteld als koninklijke bijvrouw, met alle bijbehorende titels en privileges. Lang duurde dat echter niet, want in oktober van dat jaar werd de voormalige verpleegster gestraft vanwege ongehoorzaamheid en het ondermijnen van de positie van koningin Suthida. De bijvrouw werd opgesloten in Lat Yao.

Vergeten en vergeven

Afgelopen zomer echter was alles weer vergeten en vergeven en liet Vajiralongkorn (68) haar met een speciaal toestel ophalen in Bangkok en naar zijn verblijfplaats in Beieren vliegen. Hij kwam haar op het vliegveld persoonlijk ophalen. Sineenat is sindsdien steeds meer in de openbaarheid getreden en de afgelopen maanden heeft ze in Thailand deels een eigen programma afgewerkt, naast optredens met de koning.

Die is nu met haar naar de vrouwengevangenis gegaan, waar ze in geheel identieke outfits voor de camera’s vrijwilligerswerk hebben gedaan en met een aantal gevangenen hebben gepraat. Wat precies de bedoeling was van dit optreden, kunnen waarnemers niet zeggen.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord