Thaise koning mist uitreiking eredoctoraat aan dochter

Vorsten

2020-10-02 13:11:23

Koning Vajiralongkorn had het eredoctoraat graag persoonlijk uitgereikt aan zijn talentvolle dochter prinses Sirivannavari, maar de Thaise koning was helaas verhinderd om de plechtigheid aan de Chulalongkorn-universiteit bij te wonen. Dat meldt vrijdag nieuwssite Khaosod.

Dat hij in Duitsland woont en daarom niet aanwezig was, werd er niet bij verteld. De uitreiking werd nu overgenomen door prinses Sirindhorn, een zus van de Thaise vorst. Prinses Sirivannavari (33) kreeg een eredoctoraat in design voor haar rol bij de promotie van Thaise mode. “Zij is een genie in de fijne- en toegepaste kunst en ze heeft het leven van de burgers verbeterd”, aldus de universiteit. “Ze wordt ook wereldwijd erkend en geprezen voor het ontwerpen van kleding en accessoires.”

Het is in Thailand en buurland Cambodja gebruik dat leden van de koninklijke familie – bij voorkeur de koning zelf – de afstudeerceremonie van universiteiten bijwonen en de diploma’s uitreiken. Met de groei van de bevolking en het aantal studenten is dat de laatste decennia wat moeilijker geworden, maar prinses Sirindhorn kweet zich op de Chulalongkorn-universiteit in Bangkok dapper van haar taak.

Bij de plechtigheid droeg ze een mondkapje, net als de meeste aanwezigen op haar nichtje prinses Sirivannavari na. Die had haar bescherming afgedaan voor de overhandiging van haar eredoctoraat van de kunstfaculteit als erkenning van haar enorme talent, haar steun voor kunstnijverheid en vakmanschap en haar modemerk.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig