Thaise koning verlangt eed van trouw van ambtenaren

Vorsten

22-07-2020 11:28:46

De Thaise koning Vajiralongkorn eist dat ambtenaren en regeringsfunctionarissen op zijn verjaardag een eed van trouw afleggen. Eerder was al geëist dat alle provincies overheidsgebouwen en belangrijke straten versierd zouden worden als eerbetoon aan de in Duitsland wonende koning die op 28 juli 68 jaar wordt.

“Ik zweer dat ik een goede ambtenaar zal zijn en de macht van het land in het voetspoor van de koning met eerlijkheid zal uitoefenen, vastbesloten om de problemen van het land en de mensen op te lossen, de natie te helpen en te leven volgens de leer van de religie, te allen tijde onder koninklijke leiding”, luidt de eed die uitgesproken moet worden. Dat meldt woensdag de in Thailand gespecialiseerde en daar vanwege zijn kritische berichtgeving in de ban gedane journalist Andrew MacGregor Marshall.

De verwachting is dat de koning voor de viering van zijn verjaardag niet zal terugkeren naar Thailand, waar hij dit jaar pas vijf dagen heeft doorgebracht. Vajiralongkorn verbleef de afgelopen maanden in een luxehotel in het Beierse Garmisch-Partenkirchen terwijl zijn echtgenote koningin Suthida in Zwitserland woonde. Mogelijk dat het koningspaar in augustus wel even naar Bangkok vliegt voor de 88e verjaardag van koningin-moeder Sirikit op 12 augustus.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.