Thaise koninklijke familie niet bij traditionele ploegceremonie

Vorsten

2020-05-11 16:27:44

De traditionele koninklijke ploegceremonie is maandag in Thailand gehouden zonder koning Vajiralongkorn of leden van de koninklijke familie. Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, was de plechtigheid ook verplaatst van het immense koninklijk veld Sanam Luang naar de proeftuin van het Chitralada-paleis. Op die manier kon er geen publiek bij.

Het was aan generaal Surayud Chulanot, een lid van de Privy Council (de geheim- of kroonraad van de koning) om het ceremonieel op het koninklijke rijstveld te leiden. Anant Suwannarat, permanent secretaris van het ministerie van Landbouw, had de eer de rijstkorrels volgens ritueel gebruik uit te strooien.

Er waren bij het paleis, dat lange tijd werd bewoond door koning Bhumibol, zoals het gebruik voorschrijft ook geen ossen die met de keuze van hun voorgehouden voedsel voorspelden hoe de oogsten er het komende plantseizoen uit zullen zien. Ze hoefden ook niet te ploegen.

Koning Vajiralongkorn bleef maandag thuis. Dat wil zeggen in Garmisch-Partenkirchen in Beieren waar hij het merendeel van zijn tijd doorbrengt. In Duitsland staat zijn verblijf daar steeds meer ter discussie maar de federale regering zal een buitenlands staatshoofd niet snel de grens over zetten.


Meer Thailand

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt