Thaise prinses Chulabhorn mag weer naar huis

Vorsten

28-06-2020 13:27:08

De Thaise prinses Chulabhorn (62) is ontslagen uit het ziekenhuis in Bangkok. Dat heeft het Koninklijk Bureau van de Hofhouding bekendgemaakt. De jongste zus van koning Vajiralongkorn werd op 15 juni opgenomen omdat ze het gevoel was kwijt geraakt in de vingertoppen van haar rechterhand. Een aantal zenuwen waren bekneld geraakt en een medische ingreep was noodzakelijk aldus de artsen.

Voor vertrek uit het ziekenhuis opende de prinses een nieuwe souvernirwinkel. De opbrengst van de producten die er worden verkocht is bestemd om patiënten met een kleine beurs te kunnen helpen op de afdeling oncologie van het Chulabhorn medisch centrum van het Chulabhorn-ziekenhuis.

Prinses Chulabhorn heeft al enkele jaren een slechte gezondheid. Naar verluidt heeft ze de auto-immuunziekte ‘systemische lupus erythematodes (SLE)’. Dat zorgt voor klachten in verschillende organen en algemene klachten zoals moeheid, spierpijnen, huidafwijkingen of koorts. Veel voorkomend probleem zijn ontstekingen van de gewrichten, die ook tot stijfheid kunnen leiden.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.