Thaise prinses ontregelt verkeer op vakantie-eiland Phuket

Vorsten

2019-12-30 21:01:59

Het reguliere leven op het Thaise vakantie-eiland Phuket is sinds maandag ontregeld door de komst van koningsdochter prinses Sirivannavari. Die heeft besloten de jaarwisseling door te brengen op Phuket. Ze wil daar onder meer een kijkje nemen bij de baai van Phang Nga en gaan eten op het eilandje Ko Panyi.

Dat lijken onschuldige vakantie-uitjes ware het niet dat daarvoor alles en iedereen moet wijken. In een serie decreten van het Bureau van de Koninklijke Hofhouding is de eilandbevolking, inclusief de vele buitenlandse toeristen, te kennen gegeven uit de buurt te blijven van de prinses. Er zijn uiterst strenge veiligheidsmaatregelen genomen.

“Waarom eigenlijk? Zijn ze bang dat ze wordt aangevallen of is het slechts een excuus om het dagelijks leven van zoveel mogelijk mensen te ontregelen”, vroeg de kritische koningshuisjournalist Andrew MacGregor Marshall zich dit weekeinde af via zijn sociale mediakanalen. “Verwacht de komende drie dagen chaos en ontwrichting terwijl de prinses geniet van haar vakantie”, voegde hij er maandag na haar aankomst aan toe.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig