Thaise prinses radeloos na vermissing hond

Vorsten

2020-06-21 19:13:43

Groot verdriet in de Thaise koninklijke familie. Prinses Siribhachudabhorn (37) is haar lievelingshond kwijt. Het nichtje van koning Vajiralongkorn heeft op Facebook een oproep gedaan om te helpen zoeken en zelfs televisiezender TBS nam zondag de noodkreet over. “Ik kan nauwelijks slapen of eten van bezorgdheid”, aldus de prinses.

Prinses Ribha, zoals ze gemakshalve ook wordt genoemd, is een dochter van prinses Chulabhorn, de jongste zus van de Thaise koning. De hond ‘Khun Homnuan’ wordt sinds zaterdagavond vermist van de trainingsschool voor honden op de basis van 41st Air Wing in de noordelijke provincie Chiang Mai. De prinses heeft overal gezocht, maar het dier niet gevonden. Ze was bang dat Khun Homnuan gewond was.

Honden spelen regelmatig een bijzondere rol in de Thaise koninklijke familie. Zo was Ribha’s opa koning Bhumibol dol op de straathond Tongdaeng, die op postzegels werd afgebeeld en waarover een kinderboek verscheen. Ook bestaat er een standbeeld van het dier.

De huidige koning Vajiralongkorn ging in het verleden nog een stap verder door zijn lievelingspoedel Foofoo de hoogste rang in de luchtmacht te geven, en een koninklijke crematie na het overlijden.


Meer Thailand

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig