Thaise koning Bhumibol geopereerd

Vorsten

2014-10-06 08:15:00

BANGKOK – De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is afgelopen weekend geopereerd. Persbureau Reuters meldt dat de galblaas van de koning is verwijderd.

”Op een scan die van de koning was gemaakt, ontdekten artsen dat de galblaas opgezwollen was. Zondagavond is onderzocht wat er aan te doen was; toen is besloten om de galblaas weg te halen”, aldus een verklaring van het paleis. “De operatie is geslaagd en rond 00.20 uur keerde de koning terug naar zijn kamer. Maandagmorgen was zijn hartslag minder hoog, zijn bloeddruk was normaal en zijn koorts was verminderd. De koning krijgt nu nog antibiotica. Hij wordt goed in de gaten gehouden.”

Maandag kwamen veel mensen, onder wie premier Prayuth Chan-ocha en oud-premier Yingluck Shinawatra, naar het Siriraj Hospital in de Thaise hoofdstad om voor de koning te bidden. Bhumibol Adulyadej werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis. De 86-jarige Bhumibol was 3 weken geleden juist uit het ziekenhuis ontslagen, nadat hij daar meer dan een maand was behandeld voor een maagontsteking. Tussen 2009 en 2013 lag hij voortdurend in het ziekenhuis met verschillende kwalen.


Meer Vorstenhuizen