Twee keer koninklijke ontvangst voor Mahama

Vorsten

2014-10-18 16:50:00

ACCRA – De president van Ghana heeft komende week in twee verschillende landen koninklijke ontmoetingen op de agenda staan. Tijdens een officieel bezoek aan Denemarken wordt president John Mahama ontvangen door kroonprins Frederik. In Groot-Brittannië heeft hij donderdag met zijn vrouw Lordina een audiëntie bij koningin Elizabeth op Buckingham Palace.

President Mahama is zaterdag uit Accra naar Londen vertrokken. Vanuit de Engelse hoofdstad vliegt hij door naar Kopenhagen, waar hij onder meer het Global Green Growth Forum bijwoont. Daar is maandag en dinsdag ook kroonprins Frederik aanwezig. Die treedt komende week ook op als regent, omdat zijn moeder koningin Margrethe vier dagen op staatsbezoek is in Kroatië.

In Londen heeft Mahama ook een druk programma. De president houdt voor een commissie van het Britse Lagerhuis een toespraak over ebola en over veiligheid in West-Afrika. Verder heeft hij, naast het beleefdheidsbezoek aan de Queen, vooral veel zakelijke besprekingen in zijn agenda staan.


Meer Vorstenhuizen