Van Vollenhoven geniet van Oranje

Vorsten

13-07-2014 12:20:00

APELDOORN – Dat het Nederlands elftal zaterdag de derde plaats behaalde op het WK voetbal door in de troostfinale met 3-0 te winnen van gastland Brazilië, heeft tot instemmende tweets geleid van Pieter van Vollenhoven.

“Genoten van de Leeuw met een prachtig resultaat! Derde worden met 3-0! Dan besef je dat het ook anders had kunnen zijn…”, aldus de echtgenoot van prinses Margriet op Twitter.

In een volgend bericht ging Van Vollenhoven nog door op de winst. “Als je bedenkt dat onze Leeuw nooit heeft verloren, zijn strafschoppen te vergelijken met Veiligheid. Je moet investeren en hoopt nooit nodig.”

‘Zijne Veiligheid’

Van Vollenhoven, die als voormalig voorzitter en voorvechter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bekend staat als ‘Zijne Veiligheid’, verwees daarbij naar de noodzaak altijd voorzorgsmaatregelen te nemen – voor voetballers het oefenen op penalty’s – voor noodgevallen.

Oranje werd in de halve finale na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Argentinië, maar die wedstrijd staat in de boeken als een gelijkspel. Hierdoor heeft het voetbalteam dit WK geen enkele wedstrijd verloren.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord