Van Vollenhoven hekelt turbo-theorieschool

Vorsten

29-01-2016 19:09:00

APELDOORN – Mensen die hun theorie-examen voor hun rijbewijs halen dankzij een cursus bij een zogeheten turbotheorie-school, moeten het examen overdoen. Dat vindt Pieter van Vollenhoven. Volgens hem is dat een zware maar noodzakelijke maatregel.

RTL Nieuws meldde vrijdag dat het rijexamen op de schop gaat. Examinatoren zullen kandidaten tijdens het praktijkexamen strenger gaan ondervragen over de verkeersregels, om een einde te maken aan grootscheeps gesjoemel met theorie-examens.

Ter voorbereiding maken kandidaten massaal gebruik van turbotheoriescholen. Zij bieden stoomcursussen aan die niet de verkeersregels, maar trucjes en foefjes bijbrengen om de examenvragen juist te beantwoorden.

Vragen allang bekend

Van Vollenhoven, de voorzitter van de stichting Maatschappij en Veiligheid, is ook kritisch op de opzet van het theorie-examen. “Als al die vragen allang bekend zijn en iedereen ze kan oefenen, zodat het examen niets nieuws bevat, dan moet je kijken of het niet anders kan”, zei hij in RTL Nieuws.

De man van prinses Margriet benadrukte dat het CBR een verantwoordelijkheid heeft om het verkeer veilig te houden. “Je ziet dat het CBR hier niet tijdig genoeg heeft ingegrepen.”


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft