Van Vollenhoven opent Nederland Golft!

Vorsten

2014-05-30 15:32:00

DEN HAAG – Pieter van Vollenhoven heeft vrijdagmiddag de tentoonstelling Nederland Golft! geopend in Den Haag. De echtgenoot van prinses Margriet verrichte een bijzondere openingsceremonie. Vanaf een podium op de kade sloeg hij een golfballetje naar een drijvende green in de Hofvijver.

De tentoonstelling is vanaf zaterdag te zien in het nabijgelegen Haags Historisch Museum. De expositie is samengesteld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Met meer dan 370.000 golfers is golf na voetbal en tennis in grootte de derde sport van ons land. Het museum laat zien dat de sport een lange traditie kent. “Toen Baron van Brienen rond 1890 vijf holes op zijn Haagse landgoed liet aanleggen, kon hij niet vermoeden dat de golfsport vandaag de dag zo populair zou zijn”, schrijft het museum op zijn website.

Kolfspel

Aan het moderne golf ging het oude kolfspel vooraf. Op de expositie zijn onder meer schilderijen uit de 17e en 18e eeuw te zien over de populariteit van kolven. Ook is er uitgebreid aandacht voor het moderne spel. Het museum maakt dankbaar gebruik van particuliere verzamelingen en van de collectie van het British Golf Museum.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 12 oktober.


Meer Vorstenhuizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!