Vermeulen krijgt ‘koninklijke roos’

Vorsten

13-06-2014 21:02:00

HEERS – De koninklijke kledingontwerper Edouard Vermeulen heeft zijn eigen roos. In aanwezigheid van de Belgische prinsessen Claire en Léa is vrijdag bij het kasteel van Hex in Heers een nieuwe roos met zijn naam gedoopt. De bloem is bijzonder. De roos verandert van kleur, van roze-lila naar huidkleurig, zoals veel van de ontwerpen van de couturier.

Edouard Vermeulen heeft zowel koningin Máxima als koningin Mathilde onder zijn vaste klanten. Maar ook de koninginnen Paola en Silvia kloppen regelmatig bij hem aan, evenals de Luxemburgse groothertogin Maria Teresa met haar dochter prinses Alexandra. De prinsessen Laurentien en Claire worden ook met regelmaat gespot in kleding ontworpen door Vermeulen.

Prinses Claire, schoonzus van koning Filip en echtgenoot van prins Laurent, is beschermvrouw van de door Anne Boudolf-Velle gekweekte roos. Het kasteel waar de presentatie plaatsvond is een 18e eeuws jachtslot dat voorheen toebehoorde aan de prins-bisschoppen van Luik. Deze maand wordt er het roos- en moestuinfestival gehouden.

Meer Vorstenhuizen