Verrassend koninklijk huwelijk in Marokko

Vorsten

16-06-2014 17:14:00

RABAT – Koning Mohammed VI van Marokko heeft zijn jongere broer prins Moulay Rachid in de echt verbonden met Oum Keltoum Boufarès. Dat heeft het Marokkaanse hof tot ieders verrassing bekendgemaakt. Prins Moulay Rachid, die deze week 44 jaar wordt, stond bekend als ‘eeuwige vrijgezel’ en van een bestaande relatie was niets bekend.

Prins Moulay Rachid is de tweede zoon en het vijfde kind van wijlen koning Hassan II. Hij is tweede in de troonopvolging achter zijn neefje prins Moulay Hassan, de oudste zoon van zijn broer koning Mohammed. Oum Keltoum Boufarès is een ver familielid van de prins. Haar oma was een zus van koning Mohammed V, de opa van Moulay Rachid.

Het Marokkaanse koningshuis bewaart het stilzwijgen over activiteiten van de koninklijke familie en de Marokkaanse media volgen doorgaans dat voorbeeld. Alleen officiële mededelingen worden herhaald, zoals ook nu de aankondiging van het ministerie van koninklijke zaken over de huwelijksceremonie, te vergelijken met een burgerlijk huwelijk. Wanneer de bruiloft plaatsvindt, is niet gemeld.

Meer Vorstenhuizen