Volle agenda voor prinses Beatrix

Vorsten

07-06-2014 09:01:00

DEN HAAG – Beatrix heeft komende week een drukke agenda. De prinses heeft vier verplichtingen op het programma staan, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis.

Beatrix opent dinsdag de tentoonstelling over het leven en werk van Joep Nicolas in het Cuypershuis in Roermond. De kunstenaar en glazenier wordt beschouwd als de belangrijkste vernieuwer van de glasschilderkunst in de twintigste eeuw.

De volgende dag is Beatrix in Delft. Op het Sint Agathaplein geeft de prinses het startsein voor de Nationale Tuinweek, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. Het is een initiatief van vereniging Groei & Bloei. De grootste tuinvereniging van Nederland wil meer mensen enthousiast maken om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten.

Vervolgens staat op vrijdagavond de uitreiking van de Pritzker Architecture Prize 2014 in het Rijksmuseum in Amsterdam op het programma. En op zaterdag sluit de prinses haar werkweek af in Apeldoorn, waar ze samen met prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven het Grand Defilé bijwoont.

Meer Vorstenhuizen