Voorleesontbijt met prinses Laurentien

Vorsten

22-01-2014 13:11:00

DELFT – Prinses Laurentien mag dan de voorzittershamer van Stichting Lezen & Schrijven naast zich hebben neergelegd, de prinses blijft voorlezen. Woensdag las ze op basisschool De Horizon in Delft voor uit het boek Krrrr…okodil!.

De prinses was een van de beroemdheden die woensdag op kinderdagverblijven, crèches, basisscholen en openbare bibliotheken deelnamen aan Het Nationale Voorleesontbijt. Bij haar aankomst stonden alle kinderen met een vlaggetje met de logo’s van De Horizon en van bibliotheek Dok-Delft te zwaaien.

Volgens de school waren de kinderen erg onder de indruk van de mooie auto van de prinses, de hoeveelheid politie en pers. Twee kinderen stonden al vroeg aan de rode loper te wachten, want zij mochten de prinses een cadeau aanbieden.

Vindplaats

Prinses Laurentien las voor aan de oudste kleuters op de locatie Brahmslaan in de zogeheten Vindplaats, een voormalig klaslokaal dat is ingericht als bibliotheek en waarin alle aandacht is gericht op de taalontwikkeling van kinderen van 2 tot en met 9 jaar. De Vindplaats is een samenwerking tussen De Horizon en de bibliotheek. Deze vorm van samenwerking was de reden voor de prinses het project te bezoeken.

Het ontbijt vormde de aftrap van de Nationale Voorleesdagen, een jaarlijks terugkerende campagne om het voorlezen te stimuleren voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne, die dit jaar voor de 11e keer plaatsvindt, duurt tot en met 1 februari.


Meer Vorstenhuizen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel