William en George van Toblerone-repen

Vorsten

12-06-2014 15:11:00

LONDEN – Om de eerste Vaderdag van prins William en prins George te vieren heeft het Zwitserse chocolademerk Toblerone een chocoladeportret van de prins en zijn zoontje gemaakt.

De afbeelding – gecreëerd met melk, witte en pure chocola – is vervaardigd naar een foto die genomen is tijdens de koninklijke tour door Nieuw Zeeland en Australië. Het portret is handgemaakt door Michelle Wibow, een kunstenares die met eten werkt. Michelle gebruikte 1500 chocoladerepen die in totaal 16000 individuele stukjes bevatten om de foto van ruim 3,5 bij 2,5 meter te maken.

“Toen ik werd gevraagd om het portret van prins William en baby George te maken was ik erg blij”, vertelt Michelle aan Hello Magazine. “Iedere eerste Vaderdag is een memorabel moment, en hoe kun je ’s lands favoriete vader beter eren dan met een eetbare foto van hem.”

Volgens de kunstenares duurde het erg lang voordat ze de plaats van elk klein stukje chocolade had bepaald om er een herkenbare afbeelding van te maken. Het plannen, voorbereiden en maken van hele project kostte haar meer dan 100 uur. “Maar het moeilijkste was om de chocola niet op te eten tijdens het werken”, aldus Michelle.

Meer Vorstenhuizen