William en Harry zoeken jong talent

Vorsten

09-07-2014 16:07:00

LONDEN – Prins Willam en zijn broer prins Harry waren woensdag te gast bij een bijeenkomst van The Queen’s Young Leaders in Buckingham Palace. De hertog van Cambridge en zijn broer gaven allebei een toespraak en samen beantwoordden ze vragen voor de camera. Dat was live te volgen op de website van de organisatie.

Het gesprek werd ook gevolgd door jonge mensen in India, Jamaica, Australië en Zuid-Afrika die iets bijzonders hebben gedaan voor hun gemeenschap. Prins William en zijn broer Harry konden dankzij een liveverbinding met hen praten en vragen stellen over hun werk.

The Queen’s Young Leaders zoekt onder de naam The Search Is On naar jong talent dat bijzondere dingen heeft gedaan in het Gemenebest. Mensen kunnen elkaar of zichzelf opgeven op de website van de organisatie. Zo maken ze kans op een bijzondere award. In totaal zullen 240 mensen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar uit landen die deel uitmaken van het Gemenebest een prijs krijgen.

Het doel van het programma is dat de jongeren nieuwe kansen voor zichzelf en de mensen om hen heen creëren. De stichting is in het leven geroepen ter ere van het 60-jarig jubileum van koningin Elizabeth.

Meer Vorstenhuizen