Bezorgdheid over doorgaan doop kindje Carl Philip en Sofia

Vorsten

12-12-2020 18:00:09

In Zweden is met vreugde gereageerd op het nieuws dat prinses Sofia en prins Carl Philip komende lente hun derde kind verwelkomen. Maar er zijn ook zorgen, want kan de nieuwe royal wel in het openbaar worden gedoopt? Zweden zucht momenteel erg onder de coronacrisis en het lijkt er niet op dat daar snel verbetering in komt.

Svensk Damtiding schrijft dat de doop van de royal waarschijnlijk tegen de zomer zou plaatsvinden als de zwangerschap volgens plan verloopt. Het blad vreest echter dat een groot koninklijk feest er vanwege de coronacrisis niet in zit.

Hoogleraar klinische bacteriologie Agnes Wold is erg somber. “De zomer van 2021 wordt net zo als afgelopen zomer”, zegt ze tegen de krant Expressen. Wold verwacht dat er in de lente mogelijk een derde golf zal plaatsvinden en dat van versoepelingen van de lockdownmaatregelen geen sprake zal zijn. Joakim Dillner van het Karolinska Institutet in Stockholm valt haar bij. Hij voorspelt dat de beperkingen ook komende zomer nog van kracht zullen zijn. Dit zou betekenen dat een mogelijke zomerdoop in gevaar is, concludeert Svensk Damtidning.

Meer Zweden