Carl Gustaf bezoekt medische universiteit

Vorsten

2015-02-13 18:10:00

SOLNA – Koning Carl Gustaf heeft vrijdag een bezoek gebracht aan het Karolinska Instituut in Solna, de grootste medische universiteit van Zweden. Het instituut is ook verantwoordelijk voor de jaarlijkse selectie van de winnaar van de Nobelprijs voor geneeskunde.

De universiteit wilde de koning laten kennismaken met enkele nieuwe ontwikkelingen zoals de zogenoemde ‘massive open online courses’. Dat is een groots opgezet online onderwijsprogramma waaraan sinds de instelling eind 2014 wereldwijd nu al 57.000 cursisten hebben deelgenomen. Carl Gustaf kreeg ook uitleg over de vorderingen in onderzoek en diagnostiek rond bepaalde erfelijke ziekten, en over regeneratieve geneeskunde waarbij zieke cellen worden vervangen door gezonde cellen.

Het Karolinksa Instituut is in 1810 opgericht door de Zweedse koning Karl XIII als opleidingscentrum voor legerchirurgen. Inmiddels is het instituut uitgegroeid tot de beste en bekendste medische universiteit van het land, niet alleen vanwege de opleiding geneeskunde, maar ook door de talrijke vaak baanbrekende onderzoeken.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig