Carl Gustaf en Silvia delen adventsboodschap

Vorsten

20-12-2020 11:55:44

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben op de laatste adventzondag voor kerst een videoboodschap opgenomen. De Zweedse vorst en vorstin spreken hun landgenoten toe vanaf de bank in Drottningholm Slott, hun gebruikelijke residentie.

De video is opgenomen in de Steenzaal van het paleis waar Carl Gustaf en Siliva “normaal gesproken kerst vieren.” Voor de bank waar het koninklijk paar op zit staat een tafeltje met daarop een houdertje voor adventskaarsen die gemaakt is door kroonprinses Victoria toen zij nog klein was. De kerstfiguurtjes die eromheen staan zijn ook op jonge leeftijd door Victoria en haar broer Carl Philip en zus Madeleine gemaakt.

Silvia leest voor de gelegenheid het gedicht Adventsbön van Margareta Melin voor. Aansluitend steekt Carl Gustaf de kaarsjes die voor hen op tafel staan aan voordat hij besluit met een groet. “Hiermee willen we u allemaal een fijne vierde Adventszondag wensen.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.