Carl Gustaf en Silvia moeten wachten op coronavaccin

Vorsten

12-01-2021 17:39:00

Koning Carl Gustaf (74) en koningin Silvia (77) worden nog niet ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft een woordvoerder van het Zweedse hof laten weten aan Svensk Damtidning. Het tijdschrift had gevraagd wanneer de op leeftijd zijnde royals hun prikje konden verwachten. De Deense koningin Margrethe en Britse royals hebben hun eerste vaccinatie immers al gekregen.

Het Zweedse hof laat weten dat Carl Gustaf en Silvia gewoon op hun beurt moeten wachten. “We hebben een vaccinatiestrategie”, zegt de woordvoerder. “De koninklijke familie houdt zich daaraan.”

Er worden wel alvast protocollen uitgewerkt over hoe het koningspaar gevaccineerd gaat worden. Zo wordt gekeken waar dat het beste kan gebeuren. De hofarts is daar nauw bij betrokken. Volgens het hof zijn Carl Gustaf en Silvia blij dat Zweden is begonnen met de vaccinatie.

In zijn nieuwjaarstoespraak zei de koning al erg positief te zijn over de toekomst. “Er is licht aan het einde van de tunnel, er is een vaccin”, zei hij. “Over een paar maanden is er misschien al veel veranderd.”


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft