Carl Gustaf leeft mee met Noorwegen en Kroatië

Vorsten

01-01-2021 17:58:10

Carl Gustaf heeft op de eerste dag van het jaar twee condoleances verstuurd. De Zweedse koning liet weten mee te leven met Noorwegen en Kroatië, waar natuurgeweld levens eiste. Het Noorse Gjerdrum werd in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een grote aardverschuiving, Kroatië kreeg dinsdag te maken met een zware aardbeving.

“De koningin en ik willen onze oprechte condoleances overbrengen na het tragische verlies van levens na de verwoestende aardbeving”, stuurde Carl Gustaf mede namens zijn vrouw Silvia naar Zoran Milanović, de president van Kroatië. Het dodental na de aardbeving is opgelopen naar zeven, reddingswerkers zijn nog volop aan het werk. Het Zweedse koningspaar liet weten mee te leven met “de families van de slachtoffers en de bevolking van Kroatië”.

Een soortgelijk bericht stuurde Carl Gustaf naar zijn collega koning Harald. Carl Gustaf liet weten dat “de verschrikkelijke aardverschuiving” hem en Silvia veel bezighoudt. “Onze gedachten zijn bij de getroffen families en het Noorse volk.”

De Noorse koning Harald sprak aan het begin van zijn nieuwjaarstoespraak zijn zorgen uit over de aardverschuiving in Gjerdrum, waar vrijdag een dode is gevonden. “De vreselijke gebeurtenis maakt diepe indruk op ons allemaal. Ik denk aan jullie die met verdriet en onzekerheid het nieuwe jaar ingaan.”


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord