Carl Gustaf opent tentoonstelling op Öland

Vorsten

2021-07-04 21:39:54

De Zweedse koninklijke familie is neergestreken op het eiland Öland en dat betekent dat de royals zich weer veel in het openbaar laten zien. Zo opende koning Carl Gustaf een tentoonstelling in het park van kasteel Solliden, het zomerverblijf van de familie.

Het is voor het zevende jaar op rij dat er op de plek van de vroegere croquetbaan van koning Gustaf V een tentoonstelling te zien is. Dit keer is de kas het thema. Het idee is dat een kas niet alleen gebruikt kan worden om groenten te verbouwen. Het is ook een plek voor recreatie, creativiteit en gezelligheid. Vier bekende Zweedse kunstenaars gingen daarmee aan de slag.

Samen met koningin Silvia opende Carl Gustaf de tentoonstelling. Vanwege de coronamaatregelen was de opening sober van opzet en werd die gehouden voordat de bezoekers de verschillende ingerichte kassen konden bezoeken.

Ieder jaar verblijft de koninklijke familie op Öland. Daar worden tal van activiteiten georganiseerd waarbij ze zich aan de Zweden laten zien. Hoogtepunt is de viering van de verjaardag van kroonprinses Victoria op 14 juli.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana