Carl Philip en Sofia blijven strijden voor veiliger internet

Vorsten

09-02-2021 23:35:25

Prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia blijven zich inzetten voor een veiliger internet. Het koppel deelde dinsdag via Instagram een video waarin ze stilstaan bij Safer Internet Day.

In de video noemt Carl Philip een veilig internet een van de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. “Met al het goede van internet zijn er ook grote uitdagingen en kwetsbaarheden die onze kinderen vandaag de dag zelf moeten leren hanteren en beheren.”

Carl Philip en zijn vrouw strijden al jaren tegen cyberpesten. De aanpak ervan is een van de speerpunten van hun gezamenlijke stichting. Zelf hebben ze ook te maken gehad met online pesten. Zo kreeg Sofia in het begin van haar relatie met Carl Philip te maken met veel hatelijke opmerkingen.

Ook de Spaanse koningin Letizia sprak in een video over Safer Internet Day. Letizia stelt dat het belangrijk is om te blijven nadenken over kwesties als privacy en cyberpesten. Ook sprak ze over het fenomeen digitale obesitas, waarmee de slechte gevolgen van overmatig gebruik van technologie wordt bedoeld. Daarbij kan gedacht worden aan concentratieproblemen. Letizia vindt het daarom belangrijk om een verantwoord gebruik van technologie mogelijk te maken voor alle burgers, op een manier die het sociale welzijn garandeert.

Meer Zweden