Carl Philip en Sofia nemen gasten uit varen

Vorsten

12-06-2015 17:14:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip en zijn aanstaande Sofia Hellqvist zijn de feestelijkheden voor hun huwelijk vrijdagavond begonnen met een vaartocht in Stockholm. Vrienden en familie van het bruidspaar dat elkaar zaterdagmiddag in de paleiskerk het jawoord geeft, scheepten zich in voor de ogen van tientallen belangstellenden.

Het trefpunt aan de Strandvägen bevond zich niet ver van de nachtclub Sturekompaniet in de Stockholmse wijk Östermalm waar Carl Philip en Sofia elkaar enkele jaren geleden voor het eerst troffen. Het duurde daarna nog twee jaar alvorens ze elkaar opnieuw ontmoetten, bij een tennistoernooi. Lang wisten ze hun relatie geheim te houden, maar vijf jaar geleden kregen de media er lucht van.

Diezelfde media waren op de kade massaal aanwezig om de bruiloftsgasten te fotograferen. Het aanstaande bruidspaar kwam als eerste, Carl Philips oudste zus kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel arriveerden als laatste. De hoogzwangere prinses Madeleine liet verstek gaan.

Van de aangekondigde buitenlandse gasten waren alleen de Noorse kroonprinses Mette-Marit, prinses Märtha Louise en Ari Behn bij de vaartocht en het aansluitende feest. De overige koninklijke genodigden, onder wie de koninginnen Máxima en Mathilde, komen zaterdag pas naar Stockholm.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft