Carl Philip geniet met gezin van Solliden Slott

Vorsten

2020-07-24 18:49:59

Vakantie in eigen land is dit jaar bij veel koninklijke families een belangrijk thema. Prins Carl Philip maakt er echt werk van. Aan het begin van de zomer die in Zweden traditiegetrouw begint rond Midzomernacht beloofde hij regelmatig foto’s te zullen delen van zijn lievelingsplekjes. “We willen laten zien dat ons prachtige land fantastische mogelijkheden biedt voor een leuke en actieve vakantie”, zo beloofde hij samen met echtgenote prinses Sofia.

Carl Philip kwam vrijdag met een reeks foto’s van Solliden Slott, het vakantieverblijf van de koninklijke familie op het eiland Öland. Het prinselijk gezin heeft daar een eigen vleugel, en de kinderen Alexander (4) en Gabriel (2) zijn er in de tuin en nabije omgeving tal van activiteiten te ondernemen. “De tuin van Solliden biedt zoveel moois en is het bekijken waard – en leuk!”, aldus Carl Philip.

Eerder deelde hij al foto’s van de nabijgelegen ruïne van het kasteel Borgholm, waar de verjaardag van zijn oudste zus kroonprinses Victoria werd gevierd met een intiem concert. Ook een zomers fietstochtje door Bergs Gård, langs de kust van Sörmland, kwam aan bod, evenals een uitstapje naar het natuurreservaat Nynäs.

Maar Carl Philip is niet de enige die vakantiekiekjes heeft gedeeld. Ook de Noorse en Deense kroonprinselijke gezinnen deden dat.


Meer Zweden

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.