Carl Philip houdt het spannend: een zoon

Vorsten

19-04-2016 20:31:00

De Zweedse prins Carl Philip heeft dinsdagavond in het ziekenhuis van Danderyd de pers te woord gestaan na de geboorte van zijn eerste kind. Carl Philip hield lang de spanning erin over het antwoord op de vraag of zijn vrouw prinses Sofia het leven had geschonken aan een jongen of meisje. ‘Willen jullie dat weten?’, vroeg hij plagend. Het is een jongen.

De koninklijke baby woog bij de geboorte 3595 gram en mat 49 centimeter. Carl Philip liet zich door de fotografen verleiden om die lengte ook met zijn handen aan te geven, maar liet daarbij tot hilariteit van het personeel van de kraamkliniek zeer variabele lengtes zien.

Lees alles over de pasgeboren baby in de komende editie van Vorsten, verkrijgbaar vanaf 30 april. Kunt u niet wachten? Reserveer de komende editie alvast hier

De naam en titels van het prinsje worden donderdag bekendgemaakt door koning Carl Gustaf. Het prinsje is vijfde in de lijn van troonopvolging. Dit dankzij een wijziging van de Zweedse grondwet kort na de geboorte van prins Carl Philip zelf in 1979. Op dat moment hadden jongens nog voorrang op meisjes en passeerde Carl Philip zijn oudere zus Victoria. De wetswijziging – met terugwerkende kracht – veranderde dat: Victoria werd kroonprinses en Carl Philip eerste reserve. Inmiddels moet hij ook voorrang verlenen aan de twee kinderen van Victoria.

Meer Zweden