Carl Philip laat jong talent in Porsches rijden

Vorsten

19-10-2021 17:55:31

Zes Zweedse racetalenten hebben dinsdag in aanwezigheid van prins Carl Philip testraces gereden op het racecircuit Gelleråsen bij Karlskoga. Dat deden ze in Porsches. Carl Philip racet zelf voor het Porsche-team wedstrijden in Zweden.

De talenten deden eerder dit jaar mee aan de Prins Carl Philips Racing Pokal, een toernooi dat door de royal is bedacht om Zweeds racetalent een kans te bieden om deel te nemen aan wedstrijden.

De talenten waren, ondanks de regen op het circuit, heel erg enthousiast over hun testritten. Max Lindén uit Uppsala was een van de testrijders. Hij noemde het racen in een Porsche “fantastisch”. Een van de coureurs belandde in de zandstrook naast de baan, maar dat verpestte haar dag niet. Mathilda Olsson noemde de Porsche “rauw en heftig”. “Ik gaf gewoon iets te veel gas”, zei ze over haar slippertje op de Facebookpagina van de Prins Carl Philips Racing Pokal.

De Prins Carl Philips Racing Pokal wordt georganiseerd in samenwerking met de Zweedse autosportbond, de koninklijke automobielvereniging KAK en Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Meer Zweden