Carl Philip trekt lering uit kritiek op zus

Vorsten

2015-06-13 16:13:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip en het Zweedse hof hebben lering getrokken uit de luide kritiek die prinses Madeleine twee jaar geleden kreeg bij haar huwelijk. Madeleine besloot toen dat het diner en het feest in paleis Drottningholm besloten waren. De Zweden mochten niet meeluisteren bij de toespraken of meekijken bij het aansnijden van de bruidstaart. Dat viel slecht.

Hoewel koning Carl XVI Gustaf zelf de bruiloft betaalde, vonden de Zweden dat ze recht hadden op meer deelname aan de festiviteiten, al was het maar via de televisie. Dat was immers bij het eerdere huwelijk van kroonprinses Victoria ook het geval geweest maar Madeleine had daar geen zin in.

Het kwam haar op veel negatief commentaar te staan en de boodschap werd begrepen bij het huwelijk van prins Carl Philip, die in de publieke opinie populairder is dan zijn jongste zus. De huwelijksinzegening en rijtoer werden op twee zenders tegelijk uitgezonden, en de tv is er zaterdagavond ook bij wanneer Carl Philip en koning Carl Gustaf hun tafelrede houden en wanneer het bruidspaar om half twaalf de dansvloer opgaat.


Meer Zweden