Carl Philip neemt Sofia mee naar sportgala

Vorsten

20-01-2015 09:56:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip heeft zijn verloofde Sofia Hellqvist maandagavond meegenomen naar het jaarlijkse Zweedse sportgala. Het was de eerste keer dat Sofia samen met Carl Philip over de rode loper liep bij de prijsuitreiking, zo meldt het Zweedse blad SportExpressen.

Vorig jaar reikte Carl Philip de Jerring-prijs uit, maar dit jaar was hij alleen te gast. De zoon van koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia is zelf een groot sportliefhebber en het is inmiddels gebruikelijk dat hij bij het sportgala aanwezig is. Presentator Peter Settman zag kans om tijdens de uitreiking een selfie met de prins te maken.

De Jerring-publieksprijs ging dit jaar naar zwemster Sarah Sjöström, die werd genomineerd naar aanleiding van haar EK-medailles en haar wereldrecord op de 50 meter vlinderslag. Naast de publieksprijs waren er ook beeldjes voor onder meer sportman en -vrouw van het jaar.

Prins Carl Philip en Sofia Hellqvist zijn sinds juni 2014 verloofd. Het paar geeft elkaar op 13 juni het jawoord in de kapel van het paleis in Stockholm.

Meer Zweden