Carl Philip praat in provincie Blekinge over coronapandemie

Vorsten

13-09-2021 16:56:26

De Zweedse provincie Blekinge heeft het zwaar gehad tijdens de coronapandemie. Tot die conclusie kwam prins Carl Philip tijdens een bezoek aan de stad Karlskrona. Zijn bezoek maakt onderdeel uit van de rondreis die de koninklijke familie maakt door alle provincies van Zweden om te horen hoe de mensen de coronacrisis hebben ervaren.

In de ochtend sprak Carl Philip met diverse medici en verpleegkundigen over wat zij tijdens de coronapandemie hebben meegemaakt. Ook sprak hij met docenten en studenten van de technische universiteit van Karlskrona. Tegen de publieke omroep SVT zei de prins onder de indruk te zijn van de verhalen die hij had gehoord van de medici die op de intensive care werkten op het hoogtepunt van de pandemie.

Verder zei hij dat Blekinge het, net als alle andere provincies, erg zwaar heeft gehad tijdens de pandemie. “Maar omdat Blekinge pas later dan andere provincies hard werd getroffen, was dat misschien wel een voordeel. De mensen wisten wat er zou gaan komen.” Volgens de prins was het voor het relatief kleine Blekinge makkelijker om maatregelen te nemen. “Het kon sneller schakelen”, zei hij daarover.

Na de lunch bezocht Carl Philip een blijf-van-mijn-lijfhuis en een bedrijf dat evenementen organiseert. Ook daar besprak hij de gevolgen van de coronapandemie. De prins sloot zijn bezoek aan de provincie af met een bezoek aan het maritiem museum van Karlskrona.

Meer Zweden