Carl Philip reikt Racing-bokaal uit

Vorsten

18-08-2014 13:19:00

LINKÖPING – De Zweedse prins Carl Philip houdt net als zijn Nederlandse collega’s Bernhard en Pieter-Christiaan van autoracen. De zoon van koning Carl Gustaf mag graag achter het stuur kruipen en met hoge snelheid over een racecircuit snellen, net zoals Bernhard en Pieter-Christiaan dat al een aantal jaren doen.

Carl Philip zet zich daarnaast ook in voor de bevordering van de Zweedse autosport. En dat begint, zo weet de prins, al bij de jeugd. Vandaar dat Carl Philip in Linköping voor het tweede achtereenvolgende jaar de naar hem vernoemde Racing-bokaal uitreikte aan winnaars van kart-wedstrijden.

”Ze hebben grote successen geboekt en ik hoop dat de prijs hen zal helpen hun carrière verder te ontwikkelen”, aldus de prins bij de prijsuitreiking. De prijswinnaars kregen behalve een bokaal ook de kans om deel te nemen aan een trainingskamp dat wordt georganiseerd door de Zweedse autosportfederatie. Op die manier kunnen ze zich zowel fysiek als mentaal voorbereiden op een verdere loopbaan in de autosport.

Meer Zweden