Carl Philip regelt hoorzitting over dyslexie

Vorsten

2015-03-06 19:43:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip organiseert maandag een hoorzitting over de problemen die kinderen en jongeren met dyslexie ondervinden bij onder meer hun schoolopleiding. De prins, die zelf ook dyslectisch is, wil aandacht vragen voor hun situatie.

“Het gaat om iedereen die dagelijks worstelt met letters en cijfers, om al degenen die harder moeten blokken dan hun medeleerlingen om op school dezelfde resultaten te bereiken”, aldus Carl Philip. Zowel zijn vader koning Carl Gustaf als zijn zus kroonprinses Victoria is dyslectisch.

De prins was vorig jaar in een televisie-interview erg open over zijn handicap. Een jaar eerder leek hij te stuntelen tijdens het nationale Sport Gala. In de media werd de prins als een domoor neergezet. “Dat was verschrikkelijk”, aldus Carl Philip, die door zijn dyslexie de nummers door elkaar haalde.

De bijeenkomst wordt gehouden in samenwerking met verschillende Zweedse organisaties voor dyslectische kinderen en dyslectici, maakte het Zweedse paleis vrijdag bekend.


Meer Zweden