Carl Philip steekt Zweedse horeca hart onder de riem

Vorsten

2020-04-01 19:45:15

Prins Carl Philip heeft woensdag gesproken met vertegenwoordigers van de Zweedse horecaondernemers. De royal liet zich in Stockholm informeren over hoe de coronacrisis de sector treft.

“Ik maak me oprecht zorgen over de uitdagingen waar de horeca op dit moment voor staat”, zei de prins in een verklaring. Volgens hem houden eigenaren en medewerkers zich kranig, maar voelen ze steeds meer de pijn van de maatregelen om het coronavirus te stoppen.

Carl Philip zegt zich betrokken te voelen bij de horeca. Hij speelt bijvoorbeeld een rol bij de jaarlijkse verkiezing van chefkok van het jaar.

Strenge regels

In het gesprek dat de prins met vertegenwoordigers van de Zweedse horeca voerde, kwam volgens hem naar voren dat de branche nu al hard geraakt is door de maatregelen, ook al mogen kroegen en restaurants voorlopig nog openblijven. Ze moeten zich dan wel aan strenge regels houden en dat kost klanten. “Ik zie dat de branche met creatieve ideeën en initiatieven de crisis het hoofd probeert te bieden”, zei Carl Philip.

De Zweedse royal riep zijn landgenoten op de horeca zoveel mogelijk te steunen: “Als je de kans hebt, blijf dan je lokale restaurant steunen door afhaalmaaltijden te kopen of eten te bestellen via een van de apps die in delen van ons land beschikbaar zijn.”


Meer Zweden

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!