CHIO helpt koningin Silvia een handje

Vorsten

13-07-2016 10:40:00

Bij het ruitersportfestijn in Aken wordt de komende dagen op subtiele wijze aandacht besteed aan het werk van de Zweedse koningin Silvia. Bij de springwedstrijden van het CHIO in de Duitse keizersstad draagt één van de hindernissen de naam van de stichting Childhood. Die heeft Silvia in 1999 opgericht om kinderen te behouden van seksueel en ander geweld.

“Het was een geweldige verrassing”, zei koningin Silvia in een interview met televisiezender WDR nadat ze een bezoek had gebracht aan het stadion, waar ze de hindernis in ogenschouw had genomen. Ze was er erg blij mee.

De organisatoren van het CHIO in Aken hadden de Zweedse koningin uitgenodigd om het paardensportspektakel, waarbij Zweden dit jaar extra in het zonnetje wordt gezet, te openen. Op de eretribune zaten koning Carl XVI Gustaf en zijn nichtje prinses Benedikte van Denemarken.

Silvia, die in haar jeugd in het nabije Düsseldorf had gewoond, had altijd het CHIO willen bezoeken maar daar was het tot deze week nooit van gekomen, zo vertelde ze in het tv-gesprek. In haar openingstoespraak bracht ze de kwaliteiten van Zweden onder de aandacht van de 41.000 toeschouwers, die haar regelmatig onderbraken met applaus. ,,Ik weet het publiek is hier bijzonder”, zei Silvia enigszins verlegen.


Meer Zweden