Daniel en Carl Gustaf hebben beiden wat te vieren

Vorsten

15-09-2020 10:09:58

Het is dinsdag een bijzondere dag voor het Zweedse koningshuis. Koning Carl XVI Gustaf markeert 47 jaar op de Zweedse troon en zijn schoonzoon prins Daniel is 47 jaar geworden. Het hof feliciteerde de echtgenoot van kroonprinses Victoria al op sociale media.

Carl Gustaf werd op 15 september 1973 koning na het overlijden van zijn hoogbejaarde grootvader koning Gustaf VI Adolf, die in het ziekenhuis van Helsingborg op 90-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies. Carl Gustaf, die één jaar was toen zijn vader verongelukte tijdens een vliegreis van Amsterdam naar Stockholm, was bij zijn troonsbestijging 27 jaar. Zijn grootvader had 23 jaar geregeerd.

Dat op diezelfde dag Ewa Westling in het universiteitsziekenhuis van Örebrö het leven schonk aan een zoon, kreeg pas in 2001 nationale betekenis toen de inmiddels volwassen Daniel de persoonlijk trainer werd van kroonprinses Victoria. Daaruit groeide een relatie en volgde in 2010 een huwelijk, waardoor Daniel toetrad tot de koninklijke familie.


Meer Zweden

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.