De warme vriendschap tussen Victoria en Mette-Marit

redactievorsten

2016-04-22 11:00:37

Koninklijke vrienden komen over de hele wereld voor. Zo is het geen geheim dat de koninginnen Máxima en Mathilde graag samen zijn. Maar ook kroonprinsessen Victoria en Mette-Marit maken de grootste lol.

Tussen de Scandinavische koningshuizen klikt het al jaren goed. Voor ‘buren’ Victoria van Zweden en Mette-Marit van Noorwegen geldt dat net zo hard. De twee kennen elkaar door hun royale jobs, maar zelfs als ze samen een werkbezoek afleggen, valt op dat ze het meer dan prima kunnen vinden. En tijdens een klimaatmars vliegt Victoria haar vriendin Mette-Marit zelfs letterlijk in de armen.

2015-08-22 15:29:57 epa04893510 Crown Princess Victoria of Sweden (L) and Crown Princess Mette-Marit of Norway arrive for a church service in Stromstad, Sweden, 22 August 2015, after they completed the Climate Pilgrimage 2015 event from Halden in Norway to Stromstad. EPA/JON OLAV NESVOLD NORWAY OUT

Privé pakken ze het liefst de koffers voor een gezamenlijke trip. Dan hoeven ze in ieder geval niet ‘in functie’ te blijven zoals voor optredens in het openbaar. Een vakantie met veel natuur in de buurt zou dus geen gekke keuze zijn. Beide dames geven zo veel om planten en dieren dat ze zich hard maken voor de bescherming daarvan.

Victoria is meter van Mette-Marit’s dochter Ingrid Alexandra. Haakon, de man van Mette-Marit, is peetvader van Victoria’s dochter Estelle. Bij deze nomineren we de Noorse kroonprinses vast als peetmoeder van de kleine Oscar die op 27 mei wordt gedoopt.

1899-12-30 00:00:00 epa00173586 Norway©s Crown Prince Haakon and his wife Crown Princess Mette-Marit with their daughter, Princess Ingrid Alexandra, during her christening ceremony in the Royal Palace Chapel, in Oslo, Saturday, April 17, 2004. At left are seen Queen Sonja and King Harald of Norway. In background Sweden©s Crown Princess Victoria. EPA/Richardsen, Tor POOL NORWAY OUT


Meer Noorwegen