Duitse president op staatsbezoek bij Carl Gustaf

Vorsten

2021-09-07 14:15:56

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier van Duitsland is dinsdag met zijn vrouw in Zweden gearriveerd voor een driedaags staatsbezoek. Zij werden bij aankomst op het vliegveld van Stockholm welkom geheten door kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Steinmeier is samen met zijn vrouw Elke Büdenbender in Zweden op uitnodiging van koning Carl Gustaf. Het stel werd op de binnenplaats van het koninklijk paleis ontvangen met een plechtige welkomstceremonie. In de avond is het koninklijk paleis het toneel voor een galadiner, waarmee de dag wordt afgesloten.

Het staatsbezoek staat in het teken van innovatie, duurzaamheid en democratie. Woensdag bezoeken Steinmeier en Carl Gustaf onder meer het kantoor van Scania in Södertälje, waar thema’s als duurzaam vervoer en kunstmatige intelligentie aan bod zullen komen. Het staatsbezoek wordt donderdag afgesloten in de gemeente Kiruna, in Lapland.

Het vorige staatsbezoek tussen de twee landen vond plaats in oktober 2016. Toen reisden Carl Gustaf en Silvia af naar Duitsland.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig