Prinses Estelle met ouders in Amerika

Vorsten

20-01-2015 20:17:00

SAN FRANCISCO – De Zweedse kroonprins Victoria heeft dochtertje prinses Estelle meegenomen naar de Verenigde Staten waar ze samen met prins Daniel een driedaags bezoek brengt aan San Francisco en Silicon Valley. Dat meldt het Zweedse koningshuis op haar eigen website.

Het was Victoria zelf die voorstelde een kijkje te nemen in het mekka van de IT-bedrijven en daar te leren van ‘s wereld meest vooraanstaande experts en ondernemers in de IT-technologie. Ook het Zweedse en Scandinavische aandeel daarin maakt onderdeel uit van het programma.

Prinses Estelle, die volgende maand haar derde verjaardag viert, vergezelde haar ouders in het weekeinde al bij een uitstapje naar de Zweedse kerk in San Francisco, waar koffie en Zweeds gebak klaarstonden. Het prinselijk gezin had er namelijk voor gekozen een aantal privédagen aan het werkbezoek vast te knopen.

Maandag bezochten Victoria en Daniel onder meer in Mountain View het Computer History Museum waar tal van beginnende bedrijven uit het zogenoemde Nordic Innovation House – een soort bedrijfsverzamelgebouw voor startende ondernemers en techneuten uit Noord-Europa – een presentatie gaven.

Meer Zweden