Geldproblemen doopcadeau prins Oscar

Vorsten

2016-04-17 10:53:00

De Zweedse prins Oscar, zoon van kroonprinses Victoria en prins Daniel, krijgt mogelijk een eigen speelpark in het landschap Skåne in Zuid-Zweden. Dat is volgens Aftonbladet een van de cadeaus die hij krijgt tijdens zijn doop op 21 mei.

Steeds meer landschappen en organisaties hebben bekendgemaakt wat ze het tweede kind van het kroonprinselijk paar zullen schenken. Over het park in Skåne is het meeste te doen, vooral omdat het nog heel lastig wordt om het financieel rond te krijgen.

Het speelpark moet worden aangelegd in het nationaal park Söderåsen in het noordwesten van Skåne. Het project gaat een miljoen Zweedse kroon kosten, ongeveer 109.000 euro. De provincie waarin het landschap Skåne ligt, wil dat bedrijven en particulieren uit de regio het geld bijeen brengen. Het is echter de vraag of het lukt. Landshövding Margareta Pålsson, de regeringsvertegenwoordiger in het bestuur van de provincie Skåne, hoopt het geld toch op tijd bij elkaar te krijgen, zegt ze tegen Aftonbladet. “Lukt het niet, dan krijgt Oscar een traditioneel cadeau.” Als het park er niet komt, zou dat een teleurstelling zijn voor Skåne. Oscar is namelijk hertog van het landschap.

Andere landschappen en provincies in Zweden geven de prins gewoon een traditioneel cadeau. Zo krijgt Oscar van Dalarna een houten paard; het handelsmerk van de provincie. Zijn zus Estelle kreeg er ook eentje toen ze werd gedoopt. Een wandelpad op het eiland Öland zit er niet in voor de kleine Oscar. Estelle kreeg er wel eentje. Dat Oscar die eer niet te beurt valt komt omdat alleen het eerstgeborene kind dat privilege krijgt, zegt stadsarchitect Leonard Eriksson van Borgholm, het stadje op Öland.


Meer Zweden

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!